Les Llegendes de Sant Jordi (II)

http://lamaletadelalili.es/wp-content/uploads/2018/04/st_george_slaying-300x235.jpgLes Llegendes de Sant Jordi (II)

Recollida per Joan Amades en el Costumari Català Sant Jordi, cavaller i mártir, és l’heroi d’una gran gesta cavallleresca, que la popular universal situa en terres allunyades i llegendaries de la Capodòcia, però que la tradicció catalana creu esdevinguda als voltants  de la villa de Montblanc. Diuen que, assolava els voltants de Montblanc un monstre ferotge i terrible, que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar, i tenia l’alè.

Les Llegendes de Sant Jordi (I)

http://lamaletadelalili.es/wp-content/uploads/2018/04/george-and-the-dragon-2406524_640-300x230.jpgLes Llegendes de Sant Jordi (I)

Sant Jordi és el dia per excelencia en el que els carrers de tot poble i ciutat de Catalunya s’omplen de parades de roses i llibres. Molts d’aquests llibres van dirigits a trasmetre La Lllegenda de Sant Jordi tant pel públic adult com infantil, encara que aquesta trasmissió cultural no ha seguit l’originaria, o si?. Des d’aqui, us vol convidar a llegar, a conèixer desde la primera que se’n té constancia.

En abril contes mil!!

En abril contes mil!!

El proper dilluns, Barcelona i tots els municipis de Catalunya omplen els seus carres, les seves plaçes més importants amb roses i llibres per festejar de nou Sant Jordi. La maleta de la Lili, visita la Biblioteca Mestre Martí Tauler, amb una proposta dedicada a aquesta festivitat en la que la història de Sant Jordi vindrà acompanyada de les seves cançons conjuntament amb  els acords de, Laura, una jove cel.lista. Us espero.

Toc toc toc

Toc toc toc

Toc toc,toc, és un àlbum de l’editorial Casterman, editat en tapa dura amb forma de casa que convida als lectors més petits a descobrir que s’amaga darrera de cadascuna de les seves sis portes. Amb la primera porta en color madera amb un pany per obrir-la. Com que no tenim Claus, hem de picar: “Toc, toc, toc” per donar pas a una sèrie d’imatges de roba i complements d’hinvern convidant-nos a.

Contes et gribouilles

Contes et gribouilles

Montolieu és un poble molt peculiar per que conta amb un total de vint llibreries, algunes amb les seves portes vermelles, altres amb els llibres exposats al carrer dins d’un calix, i, entre elles es trova Contes et gribouilles. Marie és l’ànima d’aquest projecte que va iniciar al 2014, després de realitzar una gira per França i moltes experiències dins de la cadena dels llibres (publicació, distribució, llibreria), decideix llançar una llibreria.

Agenda cuentera del 19 al 23 de març

Agenda cuentera del 19 al 23 de març

El vent de març ens porta la segona cita a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí cargada amb llibres desplegables, algun clàssic pop-up com el Pollastre Pepe, els magnífics llibres-jugo de Herve Tuller i altres sorpreses us esperen el dimarts 20 de Març. Recordeu! que es faràn es faran dues passades, un a les 17.30 i l’altre a les 18:15.

Esmorçars FLIC

Esmorçars FLIC

Aquest ha estat el segon any que he assistit com a professional al FLIC amb una gran diferencia respecte a l’experiència de l’any anterior. L’any passat vais anar a investigar, a tafanejar descobrint diferents propostes de formes de lectures. Les meves pases inicials han estat idèntiques a l’any passat: miro la programació, compro l’entrada, apunto a la meva agenda les xerrades que m’interessen i espero la data. I, esperant… va arribar.

Escric en Bloggers & Family

Escric en Bloggers & Family

Fa tres anys vaig tenir l’oportunitat de participar, amb un Taller de Cuontes obert als més petits, al BAF organizat per Bloggers & Family. Posteriorment, vaig contactar per veure si tenia alguna possibilitat de col.laborar al seu blog, us he de dir que si no el coneixeu paseu-vos per ell, trobareu posts de diferents temes, aquells que van relacionats amb els jocs, recomenacions de llocs per berenar, sortides amb infants, idees.

El Gabinete de las Maravillas. Nuevas tendencias en las ediciones de no -ficción

El Gabinete de las Maravillas. Nuevas tendencias en las ediciones de no -ficción

Una selección de títulos elegidos entre los aquellos que forman la nueva generación de libros de conocimientos y que ahora denominamos libros de no-ficción. Libros que tienen mucha, poca letra o ninguna, pero que nos hacen pensar y mucho. Apelan a nuevo concepto del saber de la estética y de la lectura. Se dirigen a un lector habituado a la imagen y a los desafíos del álbum. Ana G. Lartitegui.

febrer a la Biblioteca de Rubí

febrer a la Biblioteca de Rubí

A una setmana que finalitzi aquest mes, us vull convidar a una proposta per als més petits. Es tracta d’una sessió inclosa en la programació de “Contes de Menuts” de la Biblioteca Mestre Martí Taule a Rubí. Per a aquesta ocasió, la meva maleta es va a omplir de cançons, de poesia infantil i de ritmes amb què les famílies amb els seus fills i filles podran participar totalment. En acabar,.

1 2 15 16