Con Q de Queso

Con Q de Queso, és la primera trobada on-line que faig per compartir una tarda plena de contes. En aquesta ocasió el nostre protagonista és Jerby ratonbloguero, un ratolí molt especial al que el dedico aquest post i els Cuentos de Queso.

Acompanyeu’me! fins les taules, seieu amb la vostra copa de vi i gaudiu del berenar amb un Menú Degustació

merienda

Començem amb Dins del Formatge un primer plato suau:

dins del formatge

A l’interior d’un enorme formatge viu la Família Pérez: Ramón, Ramona, Tita i el més entremaliat , el Kiko.  El Kiko torna corrent a casa. Ja és de nit: hora de dormir.

-Kiko, digues bona nit  que ya és hora d’anar-se a dormir. Però avans, beu-te el teu got de llet calenta-diu la Ramona. -Ara mateix!- contesta el ratolinet. I surt volant cap la cuina. -I no oblides rentar-te les dents -li crida la mare. – Au, al llit! Però necessito… la meva manteta!. On és la meva mantenta?-pregunta el Kiko mentra camina cap a la cambra de bany.

-Kiko… Kiko, escolta’m! un momentet -li diu la Tita. Però té la boca plena d’escuma. “Ja sé on és: a la cambra de les joguines”, pensa el Kiko mentre raspalla amunt i avall les seves enormes dents.

-Kiko…Kiko, escolta’m un momentet -li diu la Tita. Però el Kiko, després de posar-ho tot potes enlaire se n’ha anat corrents cap el dormitori. “Segur que la meva manteta és al meu llit, on ha de ser”, pensa el  Kiko. -¡KIKOOOO! -crida la  Tita – Jo tinc la teva manteta, tenia una mica de fred i la vaig agafar. Va, anem amb la mare, que se’ns farà tard per al conte.

-La meva mantenta! Per fi puc dormir calentó … -sospira el Kiko. I la seva mare Ramona somrient, comença el conte: “Hi havia una vegada dos petits ratolinets…”.

 

El segon plat és Dos ratones, una rata y un queso

dos ratones, una rata y un queso

Eugenio tenía hambre, mucha hambre. Llevaba tres días husmeando en todos los rincones y no encontraba nada para comer: sólo papeles, tuercas y latas vacías.

De pronto avisó un enorme trozo de queso. Amarillo, apestoso y todo para él solito. ¡Esto es tener suerte!

O casi. -Este queso es mío-alegó Eugenio. -Lo encontré yo primero -replicó el otro. -De ninguna manera, es mío -rebatió Eugenio. -No. Es mío -insistió el otro.

-¿Por que pelean , mis queridos amigos? Todo se puede resolver con ingenio y sin violencia -interrumpió una rata vieja y astuta. -Simplemente construimos una balanza y partimos el queso en dos mitades idénticas. cada quien se quedará con una. Y todos en paz. “Que rata tan inteligente”, pensaron los ratones.

dos ratones, una rata y un queso 1

Pero las dos partes nunca eren idénticas, así que la rata les rebanaba la parte sobrante y se la zampaba. Y cada vez las dos partes eran más pequeñas, pero seguían siendo iguales. Así que la rata vieja seguía rebanando y comiendo hasta dejar sólo un trozo muy delgado en cada lado.

En ese momento los ratones se alarmaron. – Disculpe usted, señora rata. mejor nos arreglamos nosotros solos con lo poco que queda …-¿Que se han creído ustedes? -dijo la rata. Lo poco que queda es mi pago por ayudarles a resolver su conflicto, Y se marchó airosa, con la panza bien llena.

-Vaya, vaya, si que era inteligente esa rata.

dos ratones, una rata y un queso 2

-Pues no tanto -dijo Eugenio, mientras saboreaba la mitad de una galleta. Nunca más se volvió a escuchar de aquella rata vieja y astuta.

 

I, per suposat!, no podrien faltar ees  postres, un tall de Petits poemes per a nois i noies

Petits poemes

El ratolí

Sins el cau del ratolí

hi ha trossets de pa i formatge;

són per ell i no per mi.

El seu cau és tan petit

que jo mai no puc posar-hi el dit,

però de seguida el trec,

que no es pensi que és salsitxa

i el mossegui i faci: <<nyec>>

 

Petits poemes- el ratolí

 

Recordeu! que, per que consti que heu estat a la trobada Q de Queso heu de comentar aquest post. També podeu enllaçar els vostres Cuentos de Quesos preferits per ratolins molt especials i els seus acompanyants.

Gràcies per berenar amb el meu blog!

La maleta de la Lili

 

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: