De Cap a Cap

de-cap-a-capLa Biblioteca Ramon Berenguer IV d’Almenar, municipi lector, va organitzar les seves IV Jornades: “De Cap a Cap” ens convida a preguntar-nos Com arriben els llibres?, Quins intermediaris n’hi han entre l’autor i el lector?

Enric Queralt ens presenta com un llibre que neix de la mà de l’autor arriba fins al lector. Ens parla de cadascú dels intermediaris i quines són les accions que realitzen per a promoure la lectura:

AUTOR _____________LECTOR

Editor: presentacions

    Llibreries: visites escolars

      Biblioteques: clubs de lectura, plans de lectura…

  Escoles: lectura dins de les programacions però NO obligatoria, marató de lecturas, bibliopati …

  Famílies: visitar llibreriess especialitzades, llegar en veu alta …

De visita per les editorials, llibreries i biblioteca:

almenarlector

 

almenarlector

almenarlector

Papelería Librería Anna

almenarlector

Comunicacions orals, ens situa en la importància que tenen les paraules escrites, com passen del cap de  l’escriptor al paper i com elles tenen aquella força capaç de fer posible que nosaltres, els lectors , ens sentim part d’aquella història. Al mateix temps ens parlem de les il.lustracions i com per si mateixes podem trasmetre una història.

Bibliotecas i llibreries en acció: La Llibreria Punt de Llibre ens comenta els perfils d’usuaris i de l’amenaça de totes les llibreries: el llibre digital. La Biblioteca Pública de Lleida té un projecte dirigit als adolescents en el que ells mateixos recomanen lectures a altres companys de diferents poblacions. La Biblioteca Infantil Can Butjosa conta amb Plan de Lectura que até a cinc escoles. La Biblioteca Escolar  de l’Institut Gili i Gaya està inclossa dins del Plan Lector. I, la Biblioteca Escolar de l’institut Maria Rúbies porta a terme un projecte d’Erasmus en base als Contes Tradicionals.

Almenar Lector tanca les seves portes. “De Cap a Cap” em deixa amb idees per dur a terme. I, vosaltres:

Què fareu per a promoure la lectura?

 

 

 

 

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: