Excuses per llegir plegats

La sala preparada amb cadires, unes taules plenes de contes, una prestageria, la maleta viajera “Allà on viuen els monstres” . . .

Tot preparat!. Els assistents començen a arribar mentres sona “La Vall d’Artigues” ( Gossos) i la cançó et transporta l’inicio de la xerrada.

Avans de tot, l’Encarna Isanda ens llegeix fragments molt ben triats de Maurice Sendak i de Tomuchi, en els que destaquen les sensacions, les emocions de compartir una lectura en familia, i com aquesta cohesió dura tota la vida.

Ens llança la primera pregunta Existeix una fórmula màgica per aconseguir bons lectors?. Ningú diu esperant que per art de màgia ens digui un si; perè evidentement la respuesta es un ¡No!. Al que afegeix ” però sí que tenim excuses per llegir plegats“.


Llavors, tothom prepara el llapis i el paper quan arriba la seguna pregunta qué ens fa falta per fer un bon lector?:


La Confianza en nosaltres mateixos, en el nostre rol de mestra-tutoras, de pares, de mestras-bibliotecàries, de padrins de lectura, etc. la Paciencia y la Constancia són alguns dels elements, entre altres, dels que ens parla.

Les excuses que tenim per llegir plegats, les divideix en dos grands grups: les d’àmbit general i les concretes. En quan a les primeres destaca el fet de Trobar una buena historia.

I, per les excuses concretes ens va posar exemples de contes i llibres seleccionats com la Poesía, la seva preferida i amb la que ens regala uns versos.

Avans de finalitzar deixa caure la darrera pregunta Com podem millorar?. 

I, per suposat, les possibles respostes arriben al teu cap al mateix temps que ens la comenta: leer publicacions especialitzades en literatura infantil i juvenil; formació; programes especializats . . .


La Vall d’Artigues, torna a sonar, i aquesta vegada les seves paraules quedem impresses dins dels nostres cors:

I els nens, son ésssers especials

tenen les claus

i si vols t’obren el paradís

que es guarden dins.


Els assistents se’n van i la Biblioteca Artur Martorell es queda amb el só de la cançó esperant que a la propera xerrada tothom tornir a venir i molts més!

Mentras podeu visitar  http://quatrepetitescantonades.blogspot.com.es/

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: