Interculturalitat als Contes

Al mes de març, vaig tenir l’honor de participar en la Setmana de la FP, que organitzaba l’ Institut Miquel Tarradell de Barcelona.

Durant un dia vaig realitzar dos Tallers de Contacontes, en els que el tema de la Interculturalitat estaria inclós.

Pel Taller del matí, vaig fer una sessió de contes destinada a adolescents i/o adults. En ella van escoltar històries que parlaven d’ emigración, drets com la llibertat, i van jugar amb frasses comuns que ens donen als contes.

Les meves eleccions van ser:

La Isla

Un matí, els habitants de la isla van trobar a un home a la platja, on la corrent del mar i el destí l’havien arrossegat amb la seva bassa.

Ell no era com ells…

Sense explicar res sobre aquest àlbum il.lustrat, i mostrant les imatges les alumnes de seguida van proposar els temes que tocava: Migració, barreres, per allò desconegut, “ser diferent”, racisme …

La Isla (1)

 

La Isla
Emigrantes

Qué es el que porta a tanta gent a deixar-ho tot enrera per viatjar cap un pais desconegut, un llloc en el que no tenen família ni amics, on res no té nom i el futur és una incógnita?

 

Emigrantes

 

 

 

Emigrantes

 

 

 

 

 

 

e- hon

 

 

 

Una proposta original. Cada pàgina presenta un color diferent i un objecte amb la seva definició en diferents idiomes.

 

 

e-hon

 

 

 

 

 

Al Taller de la Tarda, s’iniciava amb una sessió de contes destinada a l’ Escola Bressol fins els 6 anys: “Contes Cantats”. Vam tocar diferents formats de llibres i vam parlar de Projectes realitzats com el Taller de Contes, Joc de Contes, …

Intercurturalitat als Conte

 

Intercurturalitat als Contes (1)

 

 

 

 

 

 

quimonos

 

 

 

 

Un llibre-joc, amb escriptura japonesa i el text en altre idioma. Sis Kokeshis us descobreixen coses del seu pais jugant amb elles.

quimonos

 

 

 

 

familium

 

Un llibre-joc per relacionar la història de cada família amb el dibuix fet pels diferents protagonistes.

 

 

 

 

familium (3)

Els Tallers van arribar a la seva fí amb “aplausos de Fades”, i compartint la cloenda amb alumn@s, amb la Imma Solé, l’Anna Asensio i el coordinador l’Albert Font, als que els hi dono les gràcies per pensar en mi.

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: