La niña de rojo

 

Des de “La Capuxeta vermella ” de Perrault fins “La niña de rojo”, han hagut moltes versions que s’han fet entorn a la nena vestida de vermell que ha de creuar un bosc ple de perills per poder veure a la seva àvia. Sense cap dubte no podem oblidar la “Caperucita en Manhattan”, de Carmen Martín Gaite qui ens va recordar, que ningú és massa gran per “llegir contes”.

Caperucita en Manhattan
En aquesta ocasió, Aaron Frisch ens ofereix una versió moderna de “Caperucita”. “La niña de rojo” és un relat agredoç que una veu d’avia narra a un grup d’infants. El conte ens trasllada a una ciutat en un dia de pluja. Sofía ha de visitar a la seva àvia malalta, però, per aconsseguir-ho, ha d’atravessar un espai urbà, a vegades tentador, on els perills sovintejan. El bosc és un espai ple degratacels i Sofía viatja en motocicleta, nerviosa, preocupada….. Mentrestant, la mare de Sofia, l’espera impacientement.

La niña de rojo

El conte pot tenir dos finals: Un tràgic i l’altre encara màgic i esperançador . Cadascú triarà el més encertat, encara que, als lectors adults, “La niña de rojo” no ens deixarà indiferents.

 

Les il.lustracions de Roberto Innocenti, ens traslladen a aquella ciutat sobreacollidora, plena de coses, luxes….
Per una altra part, Carlos Heras realitza una traducció magnifica.“La niña de rojo” está editada en un format espectacular i va destinada als lectors a partir dels 8 anys.

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: