Las Bruixesde Hangout

Ahir va ser la Nit de Bruixe, ahir va ser la Nit en la que alguns fenòmens inexplicables van suceeir, quan amb la col.laboració de Martes de Cuento, Magade Qmar y Jerby ratonbloglero la trobada hangout sobre Bruixes es va dur a terme.

 

I, parlo, de fenòmens inexplicables perque, en primer lloc Martes de Cuento ens parla Brujas sense asistir a l’event Online; en segon lloc està l’intent de Madame Qmar per asistir pero, que degut a una tormenta d’escombres li va ser impossible conectar-se, encar que va poder traspassar les fronteres amb un conte molt espeial “Ratón y la noche de Samhain”. I, per ùltim, jo que no savia com funcionava un hangout descubreixo que no era tan dificil.

Una vegade, explicats aquests fets, intentaré fer estos un resumn literari del tema tratat: Les Bruixes.

Tot comença amb una llegenda que va pasar al any 1533 a Arnés. En aquest poble, la Magdalena, una dona experta llevadora i defensora dels poders benèfics de la natura, decideix donar la benvinguda a la seva néta amb un antic ritual. Però, sense adonar-se, el vell mossèn ha escoltat les paraules i decideix arribar on sigui per acabar amb aquesta heretgia.

Las brujas

Segons la recopilació feta per Martes de Cuento: Las brujas son mujeres muy inteligentes que practican la magia. La palabra que designa a las brujas en inglés, “witch” se deriva del término anglosajón “wit”, “conocer”, así la brujería no es más que la búsqueda incansable del conocimiento y de la sabiduría. Por tanto, la bruja es una científica que investiga y el resultado de sus investigaciones se puede aplicar para el bien y para el mal.

Ara posem l’exemple del personatge de la Magdalena. Considereu que és una llevadora? , o una bruixa?. Segons la informació de la que disposem, de les nostres creences aquest personatge cumpleix les característiques per ser definit d’una forma o d’altra. Així, si apliquem les creences del vell mossèn la Magdalena és una BRUIXA; però si ens guiem pel concepte avans descrit de Bruixa, tindriem simplement una llevadora que fa servir el seu coneixement i la seva sabiduria.

Les Bruixes feien embruixos, segons alguns folcloristes aquestes eren dones que feien servir les herves per sanar, ajudar al part i altres menesters. A l’actualitat, hem vist com algunes dones segueixen utilitzant les herves per curar, les coneixem amb el nom de curanderes. I, nosaltres?, fem encantaments? fem servir les herves com les Bruixes, i ja per tan som Bruixes?.

Us he de dir, que fa alguns anys em van regalar un llibre màgic “El manual de la bruja moderna”. Parla dels instruments de la màgia quotidiana, de la Bruixa moderna i hi han tota una llista de diferents embruixos relacionats amb: amor, salut, bellessa, diner, vida personal i familiar.

En alguns ciutats i pobles, sobre tot del nort de Catalunya, existeix una gran tradició arraigada sobre les Bruixes, celebrant fires, interpretacions teatrals, trobades als boscos amb contes i un lllarg etc. Però, digueu’me, hi han altres llocs en els que els èssers màgics habiten? Conegueu algú?.

Jerby ratonbloguero, ens convida a passejar per La casa de las siete chimeneas que segons la seva rondalla una doncella vestida de blanc passejava per ella. Encara que dita figura va deixar d’apareixer alguns fets misteriosos van continuar parlant d’aquesta casa.

Casas-Siete-Chimeneas

Seguint el fil de la figura de la Bruixa. La que ens describeix un gran autor Roald Dahl:

Las brujas - Roald Dahl.

Aleshores, estem voltejats de Bruixes?. Afortunadament, el protagonista, un nen és capaç de trobar una solució, encara que el seu destí sigui convertir-se en un ratolí per poder salvar a la resta d’infats.

ratolins

En arribat a aquest punt, ja tenim al nostre altre protagonista de la velada, un Ratón. Un Ratón, que decideix visitar a la seva amiga Magade QMar just la Noche de las Brujas, vivint a flor de pel una història ancestral: Ratón y la noche de Samhain , descobrint que no tot és allò que sembka ser i que tot pot pasar a una Nit tan màgica com la d’ahir.

Les Bruixes de Hangout finalitzen aquest recorregu literari, i estarien encantades de rebre la vostra visita en aquest blog.

QUE AIXÍ SIGUI…, I AIXÍ  SERÀ!

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: