Llibres desplegables

Sembla que son d’ara, que s’han  construït als últims anys, però els Llibres Deplegables conten amb 700 anys d’història. Una història amb quatre dimensions, que va des de les ruletes giratories de Ramón Llull de Mallorca ( sigle XII), obrint l’exposició a la Casa Revilla de Valladolid http://www.info.valladolid.es/home1, fins als actuals pop-ups dels best sellers de Robert Sabuda i David A. Carter.

Ruletes giratories

Una història, que recull les diferents tècniques d’aquests llibres, des de la més senzilla, que és una  solapa normal que s’aixeca per deixar a la vista una imatge que fins  aquell moment era oculta als ulls del lector, fins els moderns pop-ups amb la seva complexa maquinaria de paper que es fa tridimensional quan obres el llibre.

Pop-ups

I, una quarta dimensió a través d’un video, que completa la informació que es rep de la contemplació estàtica d’escultures de paper a les vitrines.

Per, sobre tot, una exposició per gaudir-la, per descobrir llibres fantàstics com Alicia en el país de las maravillas, la casa de las muñecas, els llibres tunel, els llibres  carrusel i altres sorprenents!!

Alicia en el País de las Marvillas

Una col.lecció d’Ana María Ortega Palacios i Álvaro Gutiérrez Baños http://emopalencia.com/desplegables.htm, que es pot visitar fins al 11 de gener a la Casa Revilla de Valladolid.

Llibre tunel

Llibres carrusel

 

 

 

 

 

 

 

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: