Llibres experimentals entre la poesia i el joc

Si ens preguntem ¿Que es poesía?”, segur que entre les nostres respostes estarien: ritme, imaginació, creativitat, relat cort …
I, totes elles formen part de la seva definició, però Qué pasaria si a més a més puguessim afegir  “JOC” als llibres de poesia?
Però, no només el joc de les paraules, que per si mateix ja forma part d’ella,  si no a més un JOC VISUAL.

Ens trobariem amb uns llibres excepcionals en els  que la imatge predomina sobre el  text més que als àlbums il.lustrats, amb els que els infants, els joves i per que no, també els adults poden jugar.

Dins d’aquestes joies  dificils de trobar tenim “L’astrònom”, que no té una finalitat, és una narració, un camí de pas i  una aproximació a la poesia. “Dibagats” és un volum monotemàtic al voltant dels gats, en el que el llenguatge oral i visual conviuen de forma paral.lela. I, “Infanto” mostra un joc espectacular amb les diferents imatges i accions que  es donen al llarg d’aquest llibre.
L'astrònom/ En el reino de la puntuación/ Infanto/ Disbagats

 

En “Foret-wood”, també tracta només un tema però jugant amb el llenguatge  visual mitjaçant unes il.lustracions molt vives en les que els colors i les sevs formes ja et porten a jugar amb elles. L’ús del llenguatge  només fent servir  una frasse recolça les il.lustracions però sobre tot omple de vida al llibre, dividint-ho en dues parts en les que utilitza a cadascuna d’elles diferents idiomes: anglés, francés

Altre format molt diferent és  el que presenta “L’enfant, la pierre et la fleu”, on trobem tres petits volúms  inclosos en una capsa molt ben presentada, i cadascú d’ells tracta el  tema relacionat amb el seu títol de forma individualitzada i al mateix temps enllaçats entre ells.

L'enfant, la pierre et la fleu/ Forét-wood

Molts d’aquests llibres experimentals són dificils de trobar i de posar a l’avast dels nostres inafnts, però us animo a descobrir-los i a que jugueu amb ells.

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: