LLibres interactius, en paper i en pantalla

Actualment el mercat dels llibres ja inclou tota una sèrie de llibres interactius amb tecnologia moderna i/o computaritzats, en els que el lector interactua i participa.

Però… aquesta participació i interacció només es produeix dins d’aquests llibres?. La resposta és molt fàcil: NO!, també s’han d’incloure aquells en els que per les seves pròpies caracteristiques com la textura, les solapes, el movimient … fan que el lector vagi més enllà de la seva propia lectura.

Us vull presentar els últims que he conegut i que estàn editats tant en paper com en app:

10 Animaux et leurs voisins

Aquest llibre destinat als més petits és tot de cartró i pertany a la col.lecció “Flap!”. Conté 50 animals en 20 escenaris, i en 10 sèries temàtiques diferents. Cada pàgina presenta a un animal i el seu  hábitat dona l’oportunitat de desplegar aquesta pàgina per a ampliar el seu vocabulari amb altres animals que hi també conviuen amb ell.

10 Animaux

 

 

 

 

ANIMAUX_4ECOUV

La Mégalapole

Un misteriós vol d’un platell volant amb un turista de l’espai exterior aterra en Mégapolis. Per a celebrar-ho s’organitza una gran festa en diversos llocs de la ciutat.

MEGALOPOLE-COUV

 

MEGALOPOLE-1

MEGALOPOLE-6

Es tracta d’un llibre vertical inspirat a la nostra forma de llegir l’ordinador, les pàgines es van suceïnt en forma de acordeó cap a baix a messura que la il.lustració creix fins arribar al final de la història en el seu màxim esplendor. Consta de dues versions, la del dia en la que el personatge va baixant pels diferents paisatges i la de la nit en la que puja.

MEGALOPOLE-9

Avec quelques briques

És la història d’un nen que menja només totxanes. Creix arribant a ser molt fort, però de vegades les seves llàgrimes que no pot recordar surten dels seus ulls. Mirant dins del seu cos, descobreix un Castell de totxanes on està tancant el seu cor… Una nit, el seu dolor és tan fort que omple el seu cor fent-ho massa gran per ell sol. A partir d’aquell moment descobreix que ha d’apendre a compartir…

Avec quelques briquesBRIQUES-5

Aquest pop-up, amb unes poques totxanes explora els sentimients de la infància donant-li volum. Literalment ens sumergim al cor d’un nen petit i les seves pasions. Cada doble pàgina expressa aquests  sentimients amb molta força i simplicitat.

A la app tens la possibilitat de recrear qualsevol capitol, de triar el que més t’agradi i/o d’anar un per un, tu decideixes!

chapitres

Les seves pàgines són més complexes ja que les interaccions canvien  cadascuna d’elles per descobrir les seves possibilitats. Com per exemple, en la de la tempesta s’ha de moure el ipad; i, a l’última s’ha d’ajudar al nen a fer la seva casa a mesura que l’arbre va creixent.

Per saber més sobre ells:

La seva i.llustradora Cléa Dieudonné

La seva editorial L’Agrume

App Avec quelques briques

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: