Las claves de la Animación Lectora 2

M’apassiona passejar-me per les llibreries, per veure les noves propostes de Literatura Infantil i Juvenil. I, quan visito una Biblioteca em passo hores i hores asseguda al terra o en els petits tamburets tocant, manipulant els diferents contes.

Però, com faig la meva Selecció de Contes?
En primer lloc, busco llibres variats i de qualitat per sommiar, per saber, per jugar . . . I, que es puguin visitar moltes vegades.
Els textos dels contes, que siguin interessants; i les il.lustraccions expressives i complementàries al text.
Un bon conte ha de tenir uns personatges coherents, lògics i creibles.

Si fem la selecció de llibre per edats:
De 0 a 6 mesos. Han de ser llibres tous, fàcils de manipular. També, les primeres narracions orals en forma de nanes i cançons per reconèixer el cos i fer caricies.

 ¡A comer! Lucia Serrano. Ekaré 2011

De 6 a 12 mesos. Llibres de material resistent, fàcils d’agafar amb imatges reals d’objectes persones que formen part del seu entorn quotidià i més immediat. Es poden afegir els llibre-joc.

Mira qué orejas. Liesbet Slegrs. Edelvives, 2011

De 1 a 2 anys, és la fase ideal per experimentar amb llibres de diferents formats i amb il.lustraccions que varien d’estil i tècnica. Si són llibres desplegables o interactius introduïm primer els informatius i posteriorment els conceptuals.                                      ¿De quién es esta nariz?  Fiona Munro/ Jo Moon. Combel 2011
De 2 a 3 anys. Podem oferir les primeres històries amb seqüències, els àlbums amb histories senzilles, histories sense mots, els abecedaris, els numeraris . . .
El elefante del circo.  Ana Palmero Cáceres. Ekaré, 2011

Me apasiona pasearme por librerías, para ver las nuevas propuestas de Literatura Infantil y Juvenil. Y, cuando visito una Biblioteca me paso horas y horas sentada en el suelo o en los pequeños taburetes, tocando, manipulando diferentes cuentos.
Pero, ¿cómo hago mi Selección de Cuentos?
Primero busco libros variados y de calidad para soñar, para  saber, para jugar . . . Y, que se puedan visitar muchas veces.
Los textos de los cuentos, que sean interesantes; y las ilustraciones expresivas y complementarias al texto.
Un buen cuento tiene que tener unos personajes coherentes, lógicos y creíbles.

Si hacemos la selección  de libros por edades: 
De 0 a 6 meses. Tienen que ser libros blandos, fáciles de manipular. También, las primeras narraciones orales en forma de nanas y canciones para reconocer el cuerpo y hacer caricias.
Global Babies/Bebes del mundo  Global Fund for Chlidren. Charlesbridge 2009

De 6 a 12 meses. Libros de material resistente, fáciles de coger con imágenes reales de objetos y personas que formen parte del su entorno cotidiano y más inmediato. Se pueden añadir los libro-juego.
Veo, veo. ¿A quién ves?. Guido van Genechten. Edelvives, 2011

De 1 a 2 años, es la fase ideal para experimentar con libros de diferentes formatos y con ilustraciones que varían de estilo y técnica. Si son libros desplegables o interactivos introducimos primero los informativos y posteriormente los conceptuales.

El bosque. Albert Asensio. Editorial Juventud

De 2 a 3 años. Podemos ofrecer las primeras historias con secuencias, álbum con  historias sencillas, historias sin palabras, los abecedarios, los numerarios . . .
Todo el mundo hace caca. Rascal. Corimbo, 2011

 

“Un Hada, una maleta y ... ¡polvos de Hada! Si queréis cuentos, contactad conmigo.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields