Las claves de la Animación Lectora 3

La setmana passada parlava de com Seleccionar Contes i alguns aspectes a tenir en conte, si aquesta selecció la fem per edats entre els 0 mesos i els 3 anys. La meva proposta per aquesta setmana és continuar amb la segona etapa, o sigui, contes i llibres per infants entre els 3 i els 6 anys.

De 3 a 4 anys, són molt recomanables els llibres participatius, troquelats que contenguin pictogrames o jocs creatius. Convé introduir els llibres informatius sobre conceptes bàsics: colors, formes, animals . . .
La Zebra Camil.la. Óscar Villán. Kalandraca, 2004

De 4 a 5 anys. Es recomanen els llibres amb finals que acabin bé, que tractin temes que els puguin ajudar a solucionar els seus temors. contes de ratolins que es fiquen a quasevol lloc i són com ells: entremaliats, inteligents . . . o d’ossos que són personatges suaus, tendres i que inspiren seguretat.
                            Anem a caçar un ós 

De 5 a 6 anys, arriben les histories amb arguments més complexes. Lectures en diferents formats amb continguts molt variats: endevinalles, histories d’animals, llibres informatius . . .
L’increïble nen menja llibres Oliver Jeffers. Andana

 

La semana pasada hablaba de como Seleccionar cuentos y algunos aspectos a tener en cuenta, si esta selección la hacemos por edades entre los 0 meses y los 3 años. Mi propuesta para esta semana es continuar con la segunda etapa, o sea, cuentos y libros para niños entre los 3 y los 6 años.

 

De 3 a 4 años, son muy recomendables los libros participativos, troquelados que contengan pictogramas o juegos creativos. Conviene introducir los libros informativos sobre conceptos básicos: colores, formas, animales . . .
Pero ¿qué pasa?. David McNeil. SM

De 4 a 5 años. Se recomiendan los libros con finales que acaben bien, que traten temas que los puedan ayudar a solucionar sus temores. cuentos de ratones que se meten en cualquier sitio y son como ellos: traviesos, inteligentes . . . o de osos que son personajes suaves, tiernos y que inspiran seguridad.

¿Quién anda allí?. Emilio Urberuaga. Kokinos, 2011

De 5 a 6 años, llegan las historias con argumentos más complejos. Lecturas en diferentes formatos con contenidos muy variados: adivinanzas, historias de animales, libros informativos . . .

El monstruo de colores. Anna Llenas. Flanboyant, 2012

“Un Hada, una maleta y ... ¡polvos de Hada! Si queréis cuentos, contactad conmigo.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields