Músicontes/ Músicuentos

A l’Escola Bressol hem dedicat aquesta setmana a la música fent propostes als nostres infants i a les families.
Al pasadís hem muntant un espai d’instruments musicals per tocar, manipular i escoltar com sonen.
Hem fet petites audicions de cançons ja conegudes com “La lluna, la bruna…”, “Sol, solet…” que van acompanyar als seus propis contes per cantar-los.
El conte “Set germans músics” ens va donar l’oportunitat de utilitzar-lo per fer una presentació prèvia d’alguns instruments, a més a més, com és un conte curt i els protagonistes son infants la història els hi és molt propera. 
Un altre conte que hem utilitzat ha estat el clàssic de la Editorial la Galera “Els Músics de Bremen”, que ha triunfat!! per les seves il.lustracions i per suposat…. les històries d’animals enganxen sempre a la petita infància.
Des de la classe de lactans fins la classes dels més grans ( 2-3 anys) vam assistir a un espectacle musical de guitarra cantant cançons com “L’elefant”, “Plou i fa sol”… per acabar ballant el “Bugui, bugui”
Vam acabar aquest divendres amb la participació d’algunes families que van venir a tocar diferents instruments musicals, com el teclat, la guitarra, la flauta travessera….
Els nostres petits no s’han perdut cap detall, les seves mirades fixes a la persona que tocava un instrument, endinsats pel ritme de les cançons, el timbre de la guitarra, la flauta,…. i la tonalitat de la veu. 

En la Escuela Infantil hemos dedicado esta semana a la música haciendo propuestas a nuestros niños y a a las familias.
En el pasillo hemos montado un espacio de instrumentos musicales para tocar, manipular y escuchar como suenan.
Hemos hecho pequeñas audiciones de canciones ya conocidas como “La lluna, la bruna…”“Sol, solet…” que acompañaron a sus propios cuentos para cantarlos. 
El cuento “Siete hermanos músicos” nos dio la oportunidad de utilizarlo para hacer una presentación previa de algunos instrumentos, además, como es un cuento corto y como los protagonistas son niños la historia le es muy cercana. 
Otro cuento que hemos usado ha sido el clásico de la Editorial la Galera “Los Músicos de Bremen”, ¡ha triunfado! por sus ilustraciones y por supuesto las historias de animales siempre enganchan a la pequeña infancia.
Desde la clase de lactantes hasta la clases de los más grandes
 ( 2-3 años) hemos asistido a un espectáculo musical de guitarra cantando canciones como “L’elefant”“Plou i fa sol”… para acabar bailando el “Bugui, bugui”

Hemos acabado este viernes con la participación de algunas familias que vinieron a tocar diferentes instrumentos musicales, como el teclado, la guitarra, la flauta travesera….
Nuestros pequeños no han perdido ningún detalle, sus miradas fijas en la persona que tocaba un instrumento, sumergidos por el ritmo de las canciones, el timbre de la guitarra, la flauta,…. y la tonalidad de la voz. 

“Un Hada, una maleta y ... ¡polvos de Hada! Si queréis cuentos, contactad conmigo.

— La maleta de la Lili