Santa Llúcia/Santa Lucia

D’aqui a dues setmanes ja arrriba el Nadal, un temps per compartir, per tornar a veure a les persones que estimes, per cantar nadales, per buscar aquell regal tan especial.
A la ciutat on visc les llums ja estan encesses fa uns quinze dies, les botigues comencen a obrir els festius i els paquets de regal van d’una banda a l’altre com si fosin caramels.
Aqui, a la Barcelona, els carrers s’omplen d’ilussions, d’infants que porten la carta a les mans per si de cas… de colors brillants que fan que el teu cor bategi fortament.
Al costat de la casa de la vila com cada any moltes persones fan cua per veure el pesebre, però el lloc on més tradició pots trobar és a la Fira de Santa Llúcia o Fira de les mozes com es coneixia al 1786, la primera data de referència de la Fira. http://es.firadesantallucia.cat/

Passejar per entre les diferents parades és tota una delicia, es com obrir la porta a una altra època pasada, on les nostres , avies i inclós algunes de nosaltres jugabem amb aquelles joguines d’abans.

Gaudir d’un mati de sol mentre els teus peus caminen impacienment pels carrrerons i els teus ulls no sabem cap a on mirar. De sobte, et sorpren una parada que crida l’atenció. Està plena de llums per l’arbre i/o pel pesebre; però aquests llums no son les tradicionals sino que les seves formes i els colors et planten de nou a l’any 2o13. 

Les teves passes et guien per la resta de les parades, els infants es queden bocabadats davant la imatge d’un caganer plantat davant la Catedral!!. I, les seves veus primes i en tons lleus diuen: “mira papa, quines titelles!”, han arrribat a la parada de les Bufallums http://www.bufallums.com/

De aquí a dos semanas llega la Navidad, un tiempo para compartir, para  volver a ver a las personas que quieres, para cantar villancicos, para buscar aquel regalo tan especial.

En la ciudad donde vivo las luces ya están encedidas hace unos quince días, las tiendas empiezan abrir los domingos y los paquetes de regalos van de un lado a otro como si fueran caramelos.  
Aqui,en  Barcelona, las calles se llenan de ilusiones, de pequeños que llevan la carta en las manos por si acaso… de cotamientolores brillantes que hacen que tu corazón lata fuertemente. 
Al lado del ayuntamiento como cada año muchas personas hacen cola para ver el pesebre, pero el lugar donde más tradición puedes encontrar es en la  Feria de Santa Lucia o Feria de las mozas como se conocía en 1786, la primera fecha de referencia de la Feria. http://es.firadesantallucia.cat/
Pasear por entre las diferentes paradas es toda una delicia, es como abrir la puerta a otra época pasada, en la que nuestras madres, abuelas e incluso algunas de nosotras jugábamos con aquellos juguetes de antes.
Disfrutar de una mañana de sol mientras tus pies caminan impacientemente por las callejuejas y tus ojos no saben hacia donde mirar. De repente, te sorprende una parada, te llama la atención. Esta llena de luces para el árbol y/o para el  pesebre; pero estas luces no son las tradicionales sino que sus formes y colores te plantan de nuevo en el año 2o13. 
Tus pasos te guian por el resto de las paradas, los niños se quedan sorprendidos delante de la imagen de” un caganer plantado delante de la Catedral!!. Y, sus voces y sus tonos leves dicen: “¡mira papá, que marionetas!, han llegado a la parada de les Bufallums http://www.bufallums.com/

“Un Hada, una maleta y ... ¡polvos de Hada! Si queréis cuentos, contactad conmigo.

— La maleta de la Lili