Teatrí de Butxaca

Aquest dijous estava molt contenta, havia començat les meves vacances, les sessions de contes tant de l’escola com de la Casa Golferichs havien estat un èxit….., i podria assitir a l’última emissió Teatrí de Butxaca.
Durant una hora els diferents participants reciten poesia escrita per ells i d’altres autors, es donen suport als Premis Literaris Miró de Haiku i Tanka.
I, us preguntareu, que hi faig jo?. La proposta de col.laborar dins del programa em va arribar mitjaçant el Sr.Salvador; que és qui diregeix el programa i el seu prinicpal eix; en la que m’oferia la posibilitat d’anar els dijous a llegir CONTES. Així, des del març La maleta de la Lili ha anat amb molts contes diversos.
Aquest dijous el programa s’iniciava amb una tertulia sobre les vacances, I, tots estavem una mica acelerats, no sé si per la calor, per les vacances, o per que era l’útim programa. La primera poesisa “Mamíferos” de Jesús Lizano, llegida por Jordi Tena ens feia refelexionar realment de que son els èssers humans. Una foto d’una ballarina amb un vestit llarg de color vermell, ens situa dins de la lectura del Sebastian Ruíz “La bailarina española”
El Xavier Martí ens va sorprende amb un petit escrit sobre la poesia èpica i la novel.la ” Les Kennigar”. Un relat fabulós, que partia  que en  la cultura dels vikings ja existia l’èpica com trasmissora de la història i com els poetes de l’edat mitjana exalçaven els seus herois per donar pas als llibres de les caballeria.
El nostre “cap” Salvador, dona el senyal per tal de que el tècnic, el Jordi Domenech, posi la gravació d’un conte teatreatlitzat.
I, per aquesta emissió els contes triats han estat “La Tetera” d’Andersen, “Los nudos de la red” i “Endevinalles d’estiu”.
Eren ja les set de la tarda, el programa havia finalitzat i encara continuaven xarrant sobre posibles idees de cara a la nova temporada. Però, això, ho podreu descobrir el 8 de setembre amb un Especial Festes del Barri,a les cinc de la tarda al 107.7 FM. Fins aleshores, gaudiu de l’estiu i de les vacances.

Este jueves, estaba muy contenta, había empezado mis vacaciones, las sesiones de cuentos  en la escuela como en la Casa Golferichs habían sido un éxito…..,  y podía asistir a la ‘última emisión del Teatrí de Butxaca.
Durante una hora de duración, los diferentes participantes recitan poesía escrita por ellos y de otros autores, se da difusión a los Premis Literaris Mirò, de Haiku i Tanka.
Y, os preguntareis, ¿qué hago yo?. La propuesta de colaborar en el programa me llegó a través del Sr.Salvador; que es quien dirige el programa siendo su principal eje; en la que me ofrecía la posibilidad de ir los jueves a leer Cuentos. Así, desde Marzo La maleta de la Lili ha ido con muchos cuentos diversos.
Este jueves el programa se iniciaba con una tertúlia sobre les vacaciones, y todos, estábamos un poco acelerados; no sé, si por el calor, por les vacaciones, o por que era el último programa. La primera poesía “Mamíferos” de Jesús Lizano, recitada por Jordi Tena nos hacia reflexionar realmente de qué “somos los seres humanos”. Una foto de una bailarina con un vestido largo de color rojo, nos sitúa dentro de las emociones vividas, con la lectura de Sebastian Ruíz “La bailarina española”
 Xavier Martí nos sorprendió con un pequeño escrito sobre la poesía épica y la novela ” Les Kennigar”. Un relato fabuloso, que partía  que en  la cultura de los vikingos ya existía la épica como transmisora de la historia y como esta épica en la edad media sus poetas exaltaron sus héroes para dar paso a los libros de  caballería.
Nuestro “jefe” Salvador, da la señal para que el técnico, Jordi Domenech, ponga una grabación de un cuento teatralizado.
Y, para esta emisión los cuentos elegidos han sido “La Tetera” d’Andersen, “Los nudos de la red” y “Endevinalles d’estiu”.
Eran ya las siete de la tarde, el programa había acabado y todavía continuábamos hablando sobre posibles ideas de cara a la nueva temporada. Pero, esto lo podréis descubrir el 8 de Septiembre con un Especial Fiestas del Barrio, a les cinco de la tarde en el 107.7 FM. Hasta entonces, disfrutad del verano y de las vacaciones.

“Un Hada, una maleta y ... ¡polvos de Hada! Si queréis cuentos, contactad conmigo.

— La maleta de la Lili