El Gabinete de las Maravillas. Nuevas tendencias en las ediciones de no -ficción

Una selección de títulos elegidos entre los aquellos que forman la nueva generación de libros de conocimientos y que ahora denominamos libros de no-ficción. Libros que tienen mucha, poca letra o ninguna, pero que nos hacen pensar y mucho. Apelan a nuevo concepto del saber de la estética y de la lectura. Se dirigen a un lector habituado a la imagen y a los desafíos del álbum. Ana G. Lartitegui

Ana G. Lartitegui és il.lustradora i investigadora al camp de la Literatura Infantil conductora del curs al que vaig asistir a Rosa Sensat, en què vaig descobrir els objectius, la classificació i altres aspectes dels llibres de coneixement.

Em centraré en alguns concrets, exactament aquells que són més adequats per a les primeres edats:

Super Niño

Un lilbre informatiu de l’editorial Kokinos,    encunyat i interactiu. Permet al lector jugar a vestir i desvestir els dos personatges protagonistes: una nena i un nen (Nina i Super Niño).

Super Niño

Com la nena està nua i té fred, Super Niño es va despullant, a poc a poc, de les seves peces de vestir i se les passa a Nina. Després la història torna a començar, però en sentit invers.

Fragatina_yomeocupo
Dins de la col.lecció “Xiquets” podem trovar una sèrie de llibres representats per una variada galeria de vehíicles vinculats per una malla narrativa. Interessa als petits, tant pel seu asoecte narratiu com per les imatges ben definides del japonès Taro Miura

10
Publicat per Albin Michel, Mario Bataille presenta un lilbre sencill, curt yi molt entreingut. Aquesta vegada el paper  i la seva  enquadernació en forma de llibre analitza els números del 1 al 10.

Fent servir només el cercle i el rectangle, solo la forma del círculo y el rectángulo, se les enginya perquè a cada volta de pàgina es formi el conjunt i mostrar el número corresponent, creant la possibilitat de comptar fins a deu, per endavant i enrere.


Los Colores Hablan són set propostes de petits llibrets pop up amb un color cada un d’ells. Imapla, dissenyadora gràfica i il·lustradora, ens proposa un joc de colors i formes per als més petits. Un joc en el qual associa colors amb animals i onomatopeies o sons que emeten els mateixos.

http://imaplabooks.blogspot.com.es

Cada llibre duc a la seva  portada la següent  pregunta: ¿Qué dice…? i  el color correspondent. A les dues primeres pàgines sempre es desplega una boca o un pic a doble pàgina, en la tercera i la quarta a la boca o el pic se li afegeixen uns ulls. La cinquena i la sisena estan ocupades pel so que l’animal emet, perquè finalment aquest acabi apareixent en les dues últimes pàgines.

El intruso

Tres colors i una multitut de formes esperen al lector en El Intruso. Anirà Irá de sorpresa en sorpresa doncs l’autor ha reprodüit figures a cadascuna de les seves pàgines que guarden analogies però una s’ha colaot és l’intrús.

El intruso 1

Haurà d’esbrinar a cada doble pàgina on és. Les associacions són molt diverses des de fulles d’arbres, fruites, peixos, mitjans de transport fins a barrets i roba de vestir. Un llibre sense text on l’observació i la deducció estan en joc. Una plantilla desmuntable amb diverses peces acompanya la proposta per construir un gos i una moto

 

Ahora sól

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: