Literatura amb Art

Literatura amb Art

L’Art està present a les nostres vides de forma tan quotidina que de vegades el tenim davant dels nostres nasos i som incapaços de veure’l. El veuen a les escultures que es mostren als carrers de la nostra ciutat, a les columnes d’algù edifici, a les fonts on sacient la nostra sed.

D’altra banda tenim la Literatura, que la trobem a les biblioteques, exposicions, fires, i que al meu entendiment també forma part de l’Art. Un Arte que ens ve donat per uns profesionals amb la seva pasió per l’escriptura i la il.lustració, ens fa viatjar a mons imaginaris, ens omplen l’ànima i ens sentint protagonistes d’aquella història.

Moltes de les llibreres ens presenten les seves novetats, els seus aparadors relacionats amb alguna festivitat en concret, o les relacionen amb l’aparició de un nou autor, de l’ùltimo betseller, i un llarg ecetera.

bestsellers

Dins d’elles están les llibreries especialitzades en Literatura Infantil i Juvenil, tan màgiques que quan creues les portes has tornat a èsser aquell infant que sonmiaba amb mons extraordinaris. Personalment, sóc d’aquelles persones que m’apassionen aquests espais, tan és així que quan descobreixo una d’elles m’apropo per gaudir-la i escriure sobre ella.

Doncs bé, a un dels meus viatges em vaig tope amb una llibreria en la que la Literatura conviu en plena harmonia a un espaci on els adultos com els més petits gaudeixen del seu eix principal: l’Art.

book-759873_640

La Librería Isabel de Bellart es trova al poble de la costa de Cambrils amb les seves portes obertes convidant-te a entrar a un món on la bona elecció dels llibres et porta cap la seva mirada per contemplar els detalls que cadascú els acompanya.

Cada prestageria té els llibres col.locats diguem “per materies”, i encara que sobre elles hi ha el nom genèric com per exemple “Viajes”, allò que realment crida l’atenció són els objectes que envoliquen als llibres: Com els àbats per visitar Japón, una gramola pels de mùsica, una tetera acompanya als llibres escrits en anglés.

libreria isabel (7)

libreria isabel (18)

Els llibres de cuina oloren a sucre, la xocolata calenta, a la crema d’ou feta a mà, a l’aroma del forn encés, al tó de la cançó que xiuxiuejava la meva avia menstres preparaba uns dolces exquisits mantenint-los a les fonts de vidra llaurades . Si de petita vaig aprendre les seves leccions, ara ja pots lluiter davant als teus convidats amb una bona selecció de llibres, i el teu barret de gran Chef.

libreria isabel (2)

libreria isabel (5)

Els àlbumns il.lustrats omplen les cantonades que guarden com tressors amagats la Literatura Infantil i Juvenil, La Hadas Flores bressolen amb les seves passetjades el cotxet del bebé que ha arribat a les nostres vides, ens mostren la dolça poma del sonmi de la Blancanieves i s’abren en silenci oferint tot el seu esplendor.

libreria isabel (1)

libreria isabel (14)

Les meves passes tornen a recorrer aquesta llibreria amb les llums tènues, les roses penjades del sostre en honor a Sant Jordi. Els llibres em tornen a detenir per recrear-me deixant-me a l’ànima un misatge ple d’Art.

libreria isabel (21)

 

 

 

 

 

 

 

 

“Una Fada, una maleta i ... pols de Fada! Si voleu contes, contacteu amb mi.

— La maleta de la Lili

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields

%d bloggers like this: